Σημείωση σχετικά με τον πιθανό αντίκτυπο της ευπάθειας του Apache Log4j στα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Ricoh

Η Ricoh κατανοεί τη σημασία της ασφάλειας και δεσμεύεται να διαχειρίζεται τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της με τις πιο προηγμένες τεχνολογίες ασφαλείας που είναι δυνατές για τους πελάτες της παγκοσμίως.

Η Ricoh γνωρίζει την αναφερόμενη ευπάθεια εκτέλεσης απομακρυσμένου κώδικα Apache Log4j (CVE-2021-44228). Το Apache Log4j είναι μια βιβλιοθήκη ανοιχτού κώδικα καταγραφής βασισμένη σε JAVA που προσφέρεται από την Apache Software Foundation. Η Ricoh διερευνά επί του παρόντος εάν κάποια προϊόντα και υπηρεσίες της Ricoh ενδέχεται να επηρεαστούν από αυτήν την ευπάθεια.

Οι διακομιστές που λειτουργούν με τον Apache Log4j απειλούνται δυνητικά, επιτρέποντας σε τρίτον να αποκτήσει απομακρυσμένη πρόσβαση στον διακομιστή και να εκτελέσει απομακρυσμένο κώδικα στέλνοντας τροποποιημένα δεδομένα για να εκμεταλλευτεί αυτήν την ευπάθεια.

Η Ricoh επιβεβαίωσε ότι τα ακόλουθα προϊόντα και υπηρεσίες που αναπτύσσει, κατασκευάζει και προσφέρει δεν επηρεάζονται από αυτήν την ευπάθεια. Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της Ricoh που δεν αναφέρονται στη λίστα βρίσκονται υπό συνεχή έρευνα.

Office Products Multifunction Printers/Copiers Color MFP
Black & White MFP
Wide Format MFP
Printers Color Laser Printers
Black & White Laser Printers
Printer based MFP
Gel Jet Printers
Handy Printers
FAX
Digital Duplicators
Projectors
Video Conferencing
Interactive Whiteboards
Software & Solutions @Remote Connector NX
Card Authentication Package Series
Certificate Enrolment Service
Device Manager NX Accounting
Device Manager NX Enterprise
Device Manager NX Lite
Device Manager NX Pro
DocuWare
Enhanced Locked Print Series
GlobalScan NX
Intelligent Barcode Solution
myPrint
Printer Driver Packager NX
RICOH Print Management Cloud
Ricoh Smart Integration (RSI) applications
Ricoh Smart Integration (RSI) Platform and its applications
RICOH Streamline NX V2
RICOH Streamline NX V3
Scan Workflow Navigator
Streamline NX Share
Commercial & Industrial Printing Garment Printers

 

Οι εκτυπωτές παραγωγής αναφέρθηκαν ως μη επηρεασμένοι μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου, ωστόσο, η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι ενημερώσεις θα παρέχονται εφόσον είναι διαθέσιμες.
Η Ricoh δεσμεύεται να υποστηρίζει πελάτες σε όλο τον κόσμο, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να χειρίζονται προϊόντα Ricoh εξοπλισμένα με τις πιο πρόσφατες ρυθμίσεις ασφαλείας. Πρόσθετες ενημερώσεις σχετικά με τα επηρεαζόμενα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Ricoh και σχετικά αντίμετρα θα παρέχονται αμέσως σε αυτήν τη σελίδα μόλις γίνουν διαθέσιμα.